Tillgänglighet på webbplatsen
Här kan du läsa tillgänglighetsredogörelsen för unimeetgothenburg.com.
Du kan även läsa om vad digital tillgänglighet är och hur du gör för att lämna synpunkter på tillgängligheten på unimeetgothenburg.com.
Vad är digital tillgänglighet?
Digital tillgänglighet innebär att ingen ska hindras från att använda digital service på grund av funktionsnedsättning. Till exempel ska innehållet vara lätt att läsa och förstå. Du ska också kunna ta del av innehållet, och utföra de tjänster som finns, oavsett om du behöver använda något hjälpmedel eller inte.
Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service
För goteborg.com gäller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Kraven i lagen är baserad på den internationella standarden för webbtillgänglighet, WCAG 2.1 nivå AA.
Tillgänglighetsredogörelse för unimeetgothenburg.com
Göteborg & Co är ansvarig för unimeetgothenburg.com. Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen. Här kan du läsa om vilka kända problem som finns och hur du gör för att rapportera brister.
Hur tillgänglig är unimeetgothenburg.com?
Vi är medvetna om att delar av webbplatsen inte är helt tillgängliga. Följande brister känner vi till och arbetar löpande för att åtgärda.
Allmänna brister
- Webbplatsen använder ramar (iframes) på vissa sidor för att hämta innehåll från andra webbplatser. Vissa av dessa är inte tillgänglighetsanpassade.
- Webbplatsen saknar RSS-flöde eller annan möjlighet att prenumerera på innehållet.
- Det saknas beskrivning för vem som ansvarar för domännamn inom organisationen och vissa tjänster använder externa verktyg där vi inte kontrollerar domännamnet.
- Datum för publicering eller senast uppdaterad finns inte konsekvent på alla sidor.
- Telefonnummer är inte länkar med “tel:”
- Knappar för att påvisa att det går att skriva ut sidan saknas.
Problem vid användning utan synförmåga/med nedsatt synförmåga/med nedsatt färgseende
- Vissa interaktiva grafiska element är inte tillräckligt stora, har för låg kontrast mot sin bakgrund och saknar etiketter och/eller beskrivande text.
- Vissa bilder, logotyper och annan media som inte är text saknar alternativa texter eller etiketter.
- Vissa länkar som inte är text saknar alternativa texter eller etiketter.
- Vissa bilder har text i bilden.
- I vissa fall, både i text och andra element, är kontrasten för låg mot bakgrunden. Användaren ges ingen möjlighet att påverka kontrast.
- Vissa rubriker är helt i versaler.
- Vissa rubriker är inte korrekt strukturerade.
- Filnamnen på vissa filer är inte beskrivande nog.
- Webbplatsen saknar länkstigar (brödsmulor).
Problem vid användning utan hörsel/med nedsatt hörsel
- Inget av innehållet är översatt till teckenspråk.
- Manus eller liknande erbjuds inte i samband med video. Vissa videor har inte undertexter och det erbjuds ingen syntolkning i form av ljud.
Så har vi testat tillgängligheten
Vi har använt flera automatiska verktyg i kombination med självuppskattning av webbplatsen utifrån riktlinjer och checklistor framtagna av Myndigheten för digital förvaltning. Senaste bedömningen gjordes den 1 maj 2022. Redogörelsen uppdaterades senast den 8 maj 2022.
Om du har synpunkter på tillgängligheten
Vi arbetar löpande med att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Lämna gärna dina synpunkter om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att goteborg.com inte uppfyller lagens krav.
Lämna dina synpunkter till Unimeet
Lämna dina synpunkter på tillgängligheten på goteborg.com genom att skicka ett mail till unimeet@goteborg.com
Kontakta tillsynsmyndigheten
Det är Myndigheten för digital förvaltning, DIGG, som är tillsynsmyndighet. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning och anmäla det.